Rekrytoi kanssani

Miksi rekrytoida kanssani

Tyrmäävän monipuolinen palvelu aseistariisuvaan hintaan

Timantti Et joudu murtautumaan kassakaappiin käyttääksesi rekrytointiagentin palveluita.

Timantti Mikäli toivotut osaajat eivät ole aktiivisesti työnhaussa, myös rekrytointipalveluun sisällytetään suorahaku eli sopivien henkilöiden etsintä esimerkiksi LinkedInistä ilman lisäveloitusta.

Timantti Hintaan sisältyy myös halutessasi työsimulaationa toteutettava henkilöarviointi, joka parantaa osumatarkkuutta entisestään.

Rikollisen hyvä hakijakokemus

Timantti Helppojen ja monipuolisten hakutapojen ansiosta hakijamäärä on saatu nousemaan kolmanneksella.

Timantti Sama rekrytoija sinun ja hakijoidesi tavoitettavissa koko haun ajan.

Timantti Hakijat saavat yksilöllistä palautetta hakemuksestaan ja haastateltaville lähetetään herkkupaketti kotiin.

Timantti Työnantajakuvasi säihkyy ja työnhakijat ja uudet työntekijät ovat entistä sitoutuneempia.

Timantti Yritykseesi rekrytoitu henkilö saa valitsemiaan palveluita kampaajasta golf-tunteihin. Rekrytoitu saa palvelut käyttöönsä koeajan päättyessä ja hän pääsee nauttimaan niistä seuraavan vuoden ajan yrityksessäsi työskennellessään.


Palvelut ja hinnat

Rekrytointi alkaen 2100 € + alv ja suorahaku alkaen 3600 € + alv


Rekrytointi on yhdistelmä viestintää, markkinointia, ihmistuntemusta, asiakaspalvelua ja organisointia. Jos näiden lisäksi hallitset rekrytointiin liittyvän lainsäädännön, eikä kieltävän vastauksen kertominen kaikille valitsematta jääneille tunnu iskulta kylkiluiden väliin, voit ilman muuta hoitaa rekrytoinnin itsekin. Saat vähintään jännitystä elämään miettiessäsi, tuleeko sinulle sata vai yksi hakemusta. Et luultavasti saisi aikaan yhtä näkyvää katastrofia kuin minä värjäämällä hiukset kotona itse, mutta virherekrytoinnin seurauksien tai kolhiintuneen työnantajakuvan korjailu ei ole yhtä helppoa kuin pipo päässä hiipiminen kampaajalle.

Jos olet rekrytoimassa ensimmäistä kertaa, muista ainakin nämä neljä vinkkiä onnistuneeseen rekrytointiin:

  • Mieti etukäteen, millaista osaamista yrityksesi tarvitsee. Juttele asiasta myös henkilön tulevan esimiehen ja kollegoiden kanssa.

  • Tee työpaikkailmoitus, jonka luettuaan hakija tietää, mitä osaamista tehtävässä tarvitaan ja kerro työpaikasta mahdollisimman konkreettisesti.

  • Vastaa jokaiselle hakijalle. Kuittaa hakemus saapuneeksi, kerro rekrytoinnin seuraavista vaiheista ja aikataulusta. Lähetä uusi viesti heti kun rekrytointi on päättynyt.

  • Valitse haastateltavat osaamisen perusteella. Tee tapaamisesta mahdollisimman rento eli vältä grillaavaa revolverihaastattelua.

HR keskittyy koko yrityksesi henkilöstöasioihin, joten heillä ei välttämättä ole samanlaisia mahdollisuuksia erikoistua pelkkään rekrytointiin kuin henkilöllä, joka tekee työkseen pelkästään sitä. Ulkopuolisella rekrytoijalla on usein käytössään myös enemmän rekrytointityökaluja ja yhteistyöverkostoja. Esimerkiksi Rekryagentilla on käytössä suorahakuun LinkedIn Recruiter, henkilöarviointiin työsimulaatiot ja rekrytoitujen hemmotteluun valmis yhteistyökumppaniverkosto. Ulkopuoliselta rekrytoijalta saa myös usein uusia näkökulmia rekrytointihaasteiden taklaamiseen.

Onnistunut rekrytointi vaatii hyvän rekrytointikumppanin. Valinta ei varmasti ole helppo, sillä useimmat rekrytointiyritykset lupaavat sinulle hyvän hakijakokemuksen ja parhaat osaajat. Ei ole olemassa vain yhtä rekrytointiyritystä, joka sopisi kaikille, mutta kiinnittämällä huomiota näihin seikkoihin voit helpottaa valintaasi:

  • Varmista hyvä rekrytoija: Jos tapaat rekrytointiyrityksen myyjän, pyydä myös rekrytoija mukaan tapaamiseen, koska myyjä ei välttämättä ole sama henkilö kuin se, joka hakijasi kohtaa.

  • Etsi intohimoa: Rekrytoija, joka on innostunut työstään ja toimialastasi, on yleensä parhaiten perillä alan viimeisimmistä käänteistä.

  • Välitä työilmapiiristä: hakija ei tule työskentelemään käyttämässäsi rekrytointiyrityksessä, mutta ilmapiiri heijastuu usein myös työnhakijan kohteluun. Ole tarkkana tämän suhteen etenkin henkilöstövuokrauksessa.

  • Kysy, miten hakijakokemukseen panostetaan: jos saat ympäripyöreitä vastauksia, teot jäävät usein kauniiden sanojen tasolle.

Pienen rekrytointiyrityksen ja freelancer-rekrytoijan hyvä puoli on se, että voit olla varma olevasi tärkeä asiakas yrityksesi koosta ja rekrytoitavien määrästä riippumatta. Toimeksiantosi ei päädy odottamaan vuoroaan jonon hännille, eikä hakijoidesi kanssa kommunikoida persoonattomilla massaviesteillä. Sinulla on hausta toiseen apunasi tuttu rekrytoija, joka tuntee toiveesi ja hakijasi. Pieni rekrytointiyritys pystyy tekemään ketterämmin muutoksia, sillä sen työntekijöillä on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa toimintatapoihinsa. Yrittäjällä on myös mahdollisuus tauottaa työpäiväänsä niin, ettei työhaastatteluiden pitämisestä tule liukuhihnatyötä.

Rekrytoijan palkka koostuu usein pohjapalkasta ja onnistumiseen perustuvasta provisiosta. Samaan aikaan samasta toimeksiannosta voi kilpailla useampi eri rekrytointiyritys, mikä ohjaa rekrytoijia viemään rekrytoinnit maaliin mahdollisimman nopeasti. Tämä on johtanut valitettavasti tilanteeseen, jossa suuria massoja rekrytoivissa yrityksissä parhaat hakijat saatetaan valita hakemusten saapumisjärjestyksen perusteella.

Suomi on jo tottunut etätöihin ja samalla etärekrytointeihin. Siksi teen rekrytointia Helsingistä käsin koko Suomen alueella. Hakijan kannalta etähaastattelut ovat huomattavasti vaivattomampia, sillä näin matkoihin ei kulu aikaa, eikä haastattelukaan tunnu kotona yhtä jännittävältä. Haastateltavalle toimitetaan tietenkin mieluisat tarjottavat kotiovelle. Sinä puolestaan saat nauttia edullisemmista hinnoista, kun toimitilakulut eivät nosta niitä.

Rekrytoinnin hintoja ei useinkaan löydä yritysten sivuilta, sillä rekrytoinnin hintaan vaikuttaa se, millaiseen työtehtävään henkilöä ollaan rekrytoimassa. Mitä enemmän rekrytoija joutuu tekemään töitä sopivan henkilön löytämiseksi, sitä isompia numeroita hintalapussa on. Hyvänä pohjana voidaan ajatella rekrytoitavan henkilön palkkaa. Rekrytointi maksaa yleensä 1,5-2 kertaa rekrytoitavan henkilön kuukausipalkan verran. Suorahaku on asia erikseen. Kokemukseni mukaan summa voi olla mitä tahansa 4000-20000 euron väliltä.

Summat voivat kuulostaa ryöstöltä, mutta rekrytoinnin hintaan sisältyy paljon muutakin kuin asiantuntijan tekemä työ. Näihin muihin kuluihin kuuluvat muun muassa suorahakutyökalut, rekrytointijärjestelmä, työpaikkailmoituksen markkinointikulut ja haastateltaville hankitut tarjottavat. Mikäli rekrytointipalveluun haluaa sisällyttää myös suorahakua tai henkilöarvioinnin, tämä nostaa yleensä hintaa. Rekryagentilla täydentävä suorahaku ja henkilöarviointi sisältyvät suoraan rekrytoinnin hintoihin.

Haluan olla inhimillinen. Myös hintojen suhteen. Tarkoitukseni ei ole tulla miljonääriksi, vaan tehdä rakastamaani työtä ja nähdä mahdollisimman monen muunkin elävän todeksi unelmiaan. Uskon, että työttömyys ei ole kovinkaan monen vapaaehtoinen valinta, ja haluan nujertaa työttömyyden kanssasi.